Artikkelit

Hae
 • Virtuaalinen Ristikiven kirkko

  Ristikiven kirkko Second Lifeen

  Partaharjun toimintakeskuksen kirkko, Ristikiven kirkko, on hiljentävä kokemus. Alttarina toimivaan kiveen on Jumala jättänyt merkkinsä 1 800 miljoonaa vuotta sitten. Vuonna 2010 Ristikiven kirkko on saanut uudet seinät. Jälleen voivat tytöt ja pojat, miehet ja naiset astua maailman korkeimpaan kirkkoon, joka jättää Rooman katedraalitkin katon korkeudessa toiseksi. Ristikiven kirkon kattona on taivas.

  Nyt Ristikiven kirkkoon pääsee vierailemaan mistä päin maailmaa tahansa. Helsingin seurakuntayhtymän nettipappi Markus Kartano on rakentanut Second Lifeen virtuaalisen Ristikiven kirkon. Virtuaalisessa Ristikiven kirkossa on mahdollista pitää hartaushetkiä, tapahtumia jne. Aivan kuten oikeassakin Ristikiven kirkossa. Second Lifen käyttö vaatii erillisen ilmaiseksi ladattavan ohjelman, jonka voi ladata SL:n sivuilta osoitteesta: www.secondlife.com. Virtuaalinen Ristikiven kirkko sijaitsee Kirkkosaaressa, josta löytyy myös esim. Riihikirkko, nuotiopaikka, kokoustiloja jne. Tervemenoa tutustumaan! Reaalimaailman Ristikiven kirkkoon pääset tutustumaan PTK:n sivuilla

  bonfireSL_003

  Second Life on yksityisesti omistettu, Internetissä toimiva virtuaalimaailma. Second Lifen julkaisi vuonna 2003 Linden Lab ja sen perustaja on Philip Rosedale. Käyttäjiä Second Lifellä on yli neljätoista miljoonaa (miljoonan käyttäjän raja meni rikki 18. lokakuuta 2006). Second Life on ilmainen, mutta virtuaalimaailmaan voi myös ostaa Premium-tunnuksen jolla saa ostettua muun muassa maata, jolle taas voi rakentaa oman talon. Jos serverit ovat täynnä, pääsevät Premium-käyttäjät kirjautumaan sisään ennen normaaleja käyttäjiä.

  Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 • Uniikki-harrasteleiri pyörii Partaharjun leirikylässä

  IMG_8288_Uniikki_netti_iltanuotioJJ

  Tarinankertoja Kiisi Isotalon jatkotarina alkoi avajaisnuotiolla. Pitääköhän huhu kultaisesta avaimesta paikkansa? Se selvinnee viikon aikana.

  Maanantaista perjantaihin 14. - 18.6.2010 pidettävä Uniikki-harrasteleiri pyörähti käyntiin Partaharjun leirikylässä. Ensimmäisenä leiripäivänä telttaleirille saapuneilla tytöillä ja pojilla oli lipunnoston jälkeen tutustumisleikkejä ja perinteinen avajaisnuotio tarinoineen, lauluineen ja kilpailuineen.

  Leiriviikon aikana 70 innokasta leiriläistä harrastavat kädentaitoja, ilmaisutaitoa ja eri liikuntamuotoja. Käsityöpajoissa valmistuu lennokkeja, askarrellaan ja tehdään kankaanpainantaa. Liikunnassa on vauhtia melonnan, kiipeilyn ja pallopelien muodossa.

  Lisäksi elämän ainutlaatuisuutta käsitellään yhteisillä iltanuotioilla, seikkailuissa, urheilutapahtumissa kuin myös hiljentymisissä Ristikiven kirkossa.

  Uniikki-harrasteleiriläiset tulevat Askolasta, Muuramesta ja Vesannolta.

  Uniikki-leiri on 53. Partaharjun harrasteleiri, joka on jatkoa harraste- ja raittiusleirien katkeamattomalle perinteelle. Leirin järjestävät Partaharjun Opisto ja PTK - poikien ja tyttöjen keskus.

   

   

 • Laaja varhaisnuorisotyön tutkimus julkaistu

  Sami Ritokosken varhaisnuorisotyötä käsittelevä tutkimus "Työ, jolla on tulevaisuus" antaa seurakuntien varhaisnuorisotyön kehittämiseen tarvittavaa tutkimustietoa ja pohdittuja eväitä.

  Villin sivuilla julkaistaan tutkimuksen pohdintaosa. Villissä_varhaisnuorisotyön tutkimus

  Koko tutkimus löytyy Diakin sivuilta.