Artikkelit

Hae
 • KesäJiiPee ilmestyi

  Kansi_JiiPee_4_10_nettires

  Tuhti KesäJiiPee ilmestyi Tuunaa kesä -teemalla. Lehdestä löytyy ideoita ja vinkkejä vaikkapa yli 40  kesäretkeen ja moneen mukavaan tekemiseen. Joensuussa luontoriippuvaiset tytöt ja pojat tenttasivat ekoteologi Pauliina Kainulaista. JiiPeen nuoret reportterit puolestaan haastattelivat Miina Savolaista voimauttavasta valokuvauksesta. Ja monta muuta kivaa juttua oman kesän tuunaamiseen!

  Tässä KesäJiiPeen käyttövinkit kouluvierailuille (eri oppitunneille), leireille, kerhoihin, hartauteen ja kotiin

  KesäJiiPeen_käyttövinkit_4_10_light.pdf

  Tilaa KesäJiiPee! Nopeimmat ehtivät! Sähköpostilla: ptk@ptk.fi tai p. 0400 630 430 tai aluesihteerit.

 • PTK:n kevätvaltuusto koolla

  PTK:n kevätvaltuuston kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti erityisesti Partaharjun ja JiiPeen tulevaisuuden konsepteista. Valtuutetut olivat tyytyväisiä Tievatuvan rakennushankkeen etenemiseen.

  Valtuusto hyväksyi toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2009. Valtuuston kokous pidettiin Helsingissä 22.4.

  PTK:n ja piirien toimintakertomukset sekä PTK:n ympäristövastuuraportti vuodelta 2009 löytyvät kohdasta: PTK > Hallinto

 • Kerho-Cup 2010 houkutteli runsaasti salibandyväkeä

  Lauantaina 24.4. järjestettiin Helsingissä kerhojoukkueiden oma Kerho-Cup -turnaus. Salibandyottelut pelattiin legendaarisessa Mosa-hallissa,  jossa on viime talven aikana nähty monia liigaotteluita. Nytkin näimme aitoa iloa ja  liikunnan riemua, vaikka pienet vastoinkäymisetkin kuten häviöt kuuluvat turnauksen henkeen.

 • U-H piirin Vuosikokouskutsu / Ammatillinen kohtaaminen / Syke 2011

  PTK:n Uudenmaan-Helsingin piiri ry:n piirikokous (vuosikokous) pidetään Helsingin seurakuntayhtymän toimitalossa os. III-linja 22.B, 00530 Helsinki  torstaina 29.4.2010 klo 11.00. (4. Kerros) Työskentelyn aloitamme jo klo 09.00 ajankohtaisella Syke-suurleiri 2011 teemalla.

  Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaiset piirikokousasiat.

  Yhdistyksen kokouksessa voi äänioikeutta käyttää Espoon- ja Helsingin hiippakuntaan kuuluva Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus ry:n jäsenseurakunta tai seurakuntayhtymän valtuuttama edustaja ja yhdistyksen henkilöjäsen, jotka ovat maksaneet vuoden 2009 jäsenmaksun. Jäsenyhteisö voi lähettää yhden edustajan alkavaa 30. lukua kohden kuitenkin siten, että jäsenyhteisö saa lähettää korkeintaan kymmenen edustajaa. Jäsenistöksi katsotaan aktiivisesti toiminnassa mukana olevat jäsenyhteisön varhaisnuoret ja heidän ohjaajansa.

  Kokouskahvi tarjoilu. Valtakirjat tarkistetaan klo 10.55.

  Klo 09.00 Helsingin- ja Espoon hiippakunnan Syke-suurleiri 2011 suunnittelukokous. Kaikki tervetuloa
  Klo 11.00  Vuosikokous, kahvitarjoilu
  Klo 12.00 Kokouksen päättäminen

  TERVETULOA

  Aila Mäkinen

  Puheenjohtaja

 • Laatua koulun kerhotoimintaan

  Koulun kerhotoiminnan laatu- ja toimenpideohjelma

  Koulun kerhotoiminta, hyvinvointia lapsen ja nuoren elämään – näkökulmia laatuun, vakiinnuttamiseen ja toimenpiteisiin –asiakirjaa ovat olleet laatimassa Kerhokeskus – koulutyön tuki ry,  Koululiikuntaliitto KLL ry, Suomen Vanhempainliitto ry, Förbundet Hem och Skola i Finland rf, Sydkustens Landskapsförbund r.f., Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lapsiasiavaltuutettu.

  Järjestöjen yhteinen koulun kerhotoiminnan laatu- ja kehittämistoimenpidesuositus korostaa toiminnan laadukkuutta ja pitkäjänteisyyttä. Toimenpidesuosituksien lähtökohtana on jokaisen perusopetusikäisen lapsen mahdollisuus osallistua harrastustoimintaan koululla koko perusopetuksen ajan koulussa tarjottavan kerhotoiminnan kautta.

  Lataa julkaisu

  (www.kerhokeskus.fi)

 • Osallisuutta: Nuorten parlamentti

  Nuorten parlamentti 2010


  Nuorten parlamentti -täysistuntopäivää voi seurata 16.4.2010 osoitteessa  www.nuorteneduskunta.fi. Sivusto on eduskunnan nuorille tarkoitettu sivusto, joka avautuu 16.4.2010.

  Nuorten parlamentin päivän tunnelmista tuottavat uutisia Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitus. Näitä uutisia voi seurata koko päivän ajan.

  Nuorten parlamentin istunto televisioidaan klo 12.00 - 13.00 Ylen ykköskanavalla; istunto taltioituu myös sivustolle myöhemminkin käytettäväksi.

  Nuorten parlamentin istunnon pöytäkirja löytyy saman päivän aikana myös osoitteesta www.nuorteneduskunta.fi.

  Istunnon jälkeisellä viikolla järjestetään IRC-galleriassa chatti, jossa vielä palataan siihen, mitkä yhteiskunnalliset asiat ovat juuri tällä hetkellä nuorille ajankohtaisia.

  (www.kerhokeskus.fi)